Tanáraink

 • Mészáros Béla

  Mészáros Béla
  Beosztás: igazgató
  Telefon: +36203407180
  Email: mbela.yamaha@gmail.com

  A Garabonciás Művészeti Iskola alapítása számomra egy gyerekkori álom megvalósulása volt. Elhívás és küldetés is egyben.
  Sokat változott azóta a világ, és egyik legfontosabb feladatomnak tartom a változásra való képesség erősítését magamban is, és velem együtt kollégáimban is. Hiszem, hogy pedagógusként minden korban tudnunk kell felkelteni gyermekeinkben az érdeklődést az iránt, amit mi átadni szeretnénk nekik.

  A zeneoktatás területén a Yamaha Academy of Music intézmény elhivatott oktatóitól tanult módszerek, eljárások oly módon változtatták meg pedgógiai látásmódomat, gyakorlatomat, hogy azt alapul véve, azt kiegészítve igyekszem kamatoztatni a Garabonciás Művészeti Iskolában is.
  Természetesen megtartva és elfogadva az állami oktatási rendszer elvárásait, mégis megőrizve sokat az amatőr (a szó jó értelmében használva) művészeti oktatás szabad szelleméből.

 • Aros Lilla Kitti

  Aros Lilla Kitti
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36303016392
  Email: lillakitti94@gmail.com
  Egészen fiatal koromban kerültem kapcsolatba a népzenével, a Garabonciás Művészeti Iskola növendékeként. Akkoriban még nem tudtam, hogy egyszer hivatásomként is ennek a csodálatosan gazdag és színes zenei kultúrának a továbbadását fogom választani, azonban annyira magával ragadott ez a világ, hogy azóta is a mindennapjaim része az, hogy citerával, énekkel és a magyar népi kultúra különböző elemeivel foglalkozom.
  Pedagógiai munkám során fontosnak tartom, hogy a gyerekeknek ne csak a tanult hangszerrel kapcsolatban bővüljenek az ismereteik, hanem a népi kultúra más (a tárgyhoz kapcsolódó) elemeivel is megismertessem őket.
  Azt vallom, hogy a zenetanulás nem csak önmagáért való cselekedet. Ha a gyermek játszik egy hangszeren, az számos egyéb tehetségterületen is segíti a kibontakozását.

  "A zenetanuláshoz kell bizonyos tolerancia az unalom és a hibák iránt." /Maggie Stiefvater/

  Ezen idézett gondolatot egyaránt igaznak vélem a hangszeres és a vokális tárgyakra vonatkozóan is, hiszen mindkettő elsajátítása sok türelmet és minőségi munkát igényel.
 • Balogh Tamás

  Balogh Tamás
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36706255957
  Email: baltama@gmail.com
  ?A tánc a lélek rejtett nyelve.? (Martha Graham)

  2001 óta tanítok néptáncot. Célom a felnövekvő ifjúság számára átadni a tánc szeretetét, fokozatosan megismertetni velük a hagyományos paraszti kultúra szokásait és ezeket közösen újra átélni ? gondolva a húsvéti locsolásra, betlehemezésre, mulatságokra táncházak keretében ?  nem csoportok, hanem igazi közösségek létrehozásával.

  ?Igazi közösség csak ott jön létre, ahol az emberek rejtélyes módon szeretik egymást.? (Müller Péter)

  Tanít

 • Balla Levente

  Balla Levente
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36205924323
  Email: leventeballa@gmail.com
  Ha a gyerekek számára valamilyen értéket adhatok, és ettől ők többek, értékesebbek lesznek, annál csodálatosabb érzés nincsen.
  Sajnos manapság már a csapból is csak a rossz dolog folyik, de ha jó példát mutatok a gyerekeknek, és ezzel - ha csak egyetlen egy gyerek is megváltozik - nekem az már megérte.
  Sosem tudhatjuk, hogy kinek vagyunk a példaképei, és kinek milyen hatással vagyunk az életére. Ezért hatalmas felelősség van a vállunkon, ami egyben megtiszteltetés is.
 • Baloghné Szép Ágnes

  Baloghné Szép Ágnes
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36205730042
  Email: szeptanc@gmail.com

  Tanít

 • Batáriné Eördegh Éva

  Batáriné Eördegh Éva
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36204471332
  Email: evabatarine@gmail.com
  ?Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy. A bennünk továbbrezgő dallamok és foszlányaik olyat vallanak felőlünk, amit semmi lélekelemzés nem hoz felszínre. Bevilágítanak a lélek rejtett zugaiba, ahova másképp nem férkőzhetünk?? mondta Kodály Zoltán zeneszerző.

  Nagyon szeretem a tanítást. Kiváltság, hogy azt művelhetem, ami örömet szerez nekem. A tanári munka hivatás, másképp nem érdemes ezen a pályán maradni. Mindig is azt vallottam, hogy nemcsak a tudását kell pallérozni a gyermeknek, hanem a lelkét is. Minden órán próbálok valamit megérinteni a gyermek lelkében. Már az ókori görögök is megmondták, hogy a zenének nagy erkölcsi hatása van, mely kiterjed az emberi jellemre és viselkedésre is.

  Együtt zenélni jó, mert a közös muzsikálás a benne részt vevőket személyes közelségbe tereli, egymás felé fordítja, a külvilágot kikapcsolja.
 • Batári-Kovács Annamária

  Batári-Kovács Annamária
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36704215972
  Email: batarikovacsannamaria@gmail.com

  22 év alatt rengeteg fiatal megfordult a kezeim alatt, akikhez mindig pozitívan, segítőkészen álltam.
  Soha nem válogattam és nem tettem különbséget a gyerekek között! Hiszem, hogy mindenkihez meg lehet találni azt az utat, amellyel kihozom belőle az ő tudás szintjén a legtöbbet! Akik hozzám járnak, azért jöttek, mert szeretnek táncolni, vagyis egy olyan közös pont, mely közös célt, majd közös eredményeket, közösséget teremthet.
  Célom egy olyan nagy család kialakítása, melynek alapja a mozgás, a tánc szeretete.
  Ez egy hosszú folyamat, melyben mindenki közösen tanul fegyelmet, alázatot, csapatmunkát.
  Nekem nagyapám azt tanította: Mindenért meg kell dolgozni kislányom és csak akkor jutsz egyről a kettőre, ha alázatos vagy és szereted, amit csinálsz!
  Én ebben a szellemben próbálom tanítani a diákjaim és kihozni belőlük a maximumot.

 • Bányay Melinda

  Bányay Melinda
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36302402075
  Email: banyay.melinda@gmail.com
  Magánének tanárként dolgozom immáron 20 éve.

  Diplomámat a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Miskolci Tagozatán magánének szakon (1998), mesterdiplomámat a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet magánének szakon (2011) szereztem.

  Tanításfilozófiám: legfőbb célom a tanításban az, hogy szeretve, örömmel zenéljünk, és ezt adjam tovább a tanítás, együtt zenélés során.
  Kihívásnak tartom megtanítani a helyes hangképzést és megkeresni a tanítványaim számára a legtesthezállóbb zeneművet. Tanárként és emberként is fontos számomra, hogy helyes utat mutassak és élmény központúvá tegyem a tanulást, kibontakoztatva a növendék tehetségét.
  A tanár munkájának legfőbb eszköze a személyisége, fontos szerepe van a tanuló személyiségének formálásában, ezért számomra elengedhetetlen az állandó fejlődés, tanulás.
  Rendszeresen részt veszek magánének mesterkurzusokon, zenei továbbképzéseken.
  Az éneklés és a zene szeretete áll tanításom középpontjában.

  Tanít

 • Bere Andrea

  Bere Andrea
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36204488776
  Email: bereandi@gmail.com
  Tanári munkánk során egyik legszebb feladat a zenei nevelés. Két oldala van: az egyik pedagógiai, lélektani, hiszen a zene önmagában is nevel, fejleszt, az egyéb agyi tevékenységekre is kihatással van, jelentősen alakítja a személyiséget.
  A másik tanítás-módszertani, didaktikai: megpróbálni átadni a növendéknek azt a tudást, amivel rendelkezünk.
  „A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, de mégsem maradhat kimondatlanul.” Victor Hugo
  A zene kinyitja a lelket, összetettebb gondolkozáshoz vezet, kibonthatja a növendék egész egyéniségét, aki éppen ezáltal alkotóvá is válik. Az alkotó fantázia szárnyalása által a művészetek rokonsága is létrejön. Sokszor egy másik tudomány, művészeti ág, vagy éppen a tapasztalt világunk hatására alakulnak ki olyan élmények, gondolatok, amik kapcsolatot hozhatnak létre a zene – matematika, irodalom, festészet, történelem és a táncművészet között.
  Neuhaus mondja: „A zenetanulás ugyanúgy elengedhetetlen minden művelt ember számára, mint a nyelvek, matematika, történelem…”
  Különböző fórumokon ki kell állnunk a zenéért, annak értékeiért: iskolákban, zeneiskolákban, baráti társaságban, a hétköznap színterein. A hangversenyek, zenebaráti körök, személyes beszélgetések mind maradandó élményt adhatnak az ifjúságnak és meggyőzhetik őket a zenetanulás fontosságáról.
 • Bíró Lászlóné

  Bíró Lászlóné
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36205468876
  Email: agibirone@gmail.com
  Az alkotás öröme felszabadít, kiegyensúlyozottá, boldogabbá tesz gyereket, felnőttet egyaránt. Jó érzés ezt látni a tanítványok arcán. :-)
 • Dr. Szabóné Bugán Ágnes

  Dr. Szabóné Bugán Ágnes
  Beosztás: tanár
  Telefon:
  Email:

  Sikernek érzem, ha a növendékek szívesen járnak citerázni, népdalt énekelni, örömmel telve mennek el a zeneórákról. Fontosnak tartom, hogy mindegyik diák fejlődését adottságainak figyelembe vételével segítsem.

  Az egyéni citera és népi ének órákon kiváló lehetőség nyílik erre. A közös zenélés pozitív élménye hamar bátorságot ad a gyerekeknek, hogy másoknak is muzsikáljanak.

  Büszkeséggel tölt el, amikor a növendékek otthon családtagjaikat önállóan köszöntik népdallal. Jó érzés, hogy a rendszeres gyakorlás révén nívós népzenei versenyeken is kiváló eredményeket tudnak elérni.

 • Dósa Mihály

  Dósa Mihály
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36308593833
  Email: fixocsi@gmail.com
  ?A zene mindenkié!?, ismerjük a mondást. Azt gondolom, hogy a zene akkor lehet igazán a birtokunkban, ha nem csak a passzív hallgatásával, hanem az aktív művelésével, a mélyebb érzelmeket is megismerjük, megértjük! Hiszem, hogy a zene művelése, tanulása építi, ápolja, nemesíti a lelket, arra pozitív hatással van.

  A mindennapi gyakorlások, rendszeres fellépések kitartást, határozott fellépést adnak az élet minden egyéb területén is. Úgy gondolom, hogy azok a gyerekek, akik zenével foglalkoznak, nyitottabbá válnak, bátrabban ki tudnak állni a véleményük mellett, kicsit az anyagi világ fölé tudnak emelkedni.

  Tananyagunk a klasszikus, illetve könnyűzenei (jazz, latin, pop, rock) műfaj legismertebb műveiből egyaránt merít, ezzel is tágítva a diákok érdeklődési körét. Az egyéni tanórákon kiemelt figyelmet tudok fordítani a tanuló aktuális lelkiállapotára, igényének figyelembevételére, arra közvetlenül tudok reagálni, alkalmazkodni.

  Legfontosabbnak feladatomnak tartom a minél magasabb hangszeres tudás mellett a zene szeretetét továbbadni.
  Nagy öröm számomra, ha a mai rohanó, kissé felületes világunkban a személyes kapcsolatokat tudom erősíteni, a lelki nyugalom eléréséhez ?megoldó kulcsot? tudok ajánlani a zene segítségével.
 • Ducsai Tiborné

  Ducsai Tiborné
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36304367234
  Email: ducsaitiborne@gmail.com
  Elkötelezett drámapedagógus vagyok. Hiszem, hogy a drámapedagógia módszereivel a kisgyermekek és fiatalok egyaránt kisebb erőfeszítéssel sajátíthatnak el új ismereteket. A módszer adta lehetőségek, a gyakorlatok és játékok örömtelivé teszik a tanulást, ami rohanó világunkban, a túlterhelt gyerekek világában kincset ér.

  Alkalmas a kisiskolások beszédkészségének, kommunikációs készségeinek javítására, a figyelemkoncentráció növelésére, jó hatással van a társas kapcsolataikra.

  A művészeti iskolában a drámapedagógia gyermekszínjátszás területét is örömmel alkalmazom. Csoportjaimmal minden éven színpadra állítunk egy-egy darabot, ami lehet népmese, mese, dráma, musical, a résztvevő gyerekek korosztályától függően.

  Szakmailag és lelkileg is sokat adott nekem a Garabonciás Művészeti Iskola pedagógusaként eltöltött tizenöt év: hiszen van-e nagyobb öröm egy pedagógus számára, mint azt látni, hogy egy gyerekcsoportból a keze alatt közösség lesz, hogy az egyébként zárkózott és félénk gyerek a színpadon szinte kinyílik, hogy nem számít az, ki honnan jött, csak az, hogy mit csinál, csak az, ahogy tenni és aggódni tud a másikért, hogy az itt szerzett tapasztalat személyiségjeggyé válik, s az itt kapott szeretetet magával viszi tovább.

  Tanít

 • Dulibán-Grajz Andrea

  Dulibán-Grajz Andrea
  Beosztás: tanár
  Telefon:
  Email:

  Tanárként dolgozom egy miskolci általános iskolában. 2005-től foglalkozok táncoktatással.

  A népi játék és gyermek néptánc foglalkozásaimon törekszem arra, hogy a gyerekek kicsi korban megismerkedjenek hazánk népi kultúrájával. A játékos foglalkozások pozitívan hatnak a gyerekek  érzelmi, értelmi, anyanyelvi és esztétikai életére és segíti a mozgásfejlődésüket.

  A gyermekek a néptánc foglalkozások keretében a néptánc alaplépéseit sajátítják el, továbbá népi mondókákat és népdalokat tanulnak meg, népi játékokkal ismerkednek. Célom tehát a néptánc, népi játékok, népdalok és hagyományok felelevenítése, ezeken keresztül a gyermekek ritmusérzékének és mozgáskoordinációjának fejlesztése, a táncos mozgás alapozása. 

  Tanít

  Miskolc - Bársony

 • Duliczki Tamás Gábor

  Duliczki Tamás Gábor
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36205509732
  Email: duliczki.tamas@gmail.com
  A zene az ember teljes életét átszövi már születése előtti időszaktól kezdve. A magzat hallja édesanyja lágy énekét már az anyaméhen belül is, és születése után ez az ismerős hang tudja leginkább megnyugtatni, ha valamiért sír, zaklatott. Altatódalt énekelnek neki, majd bölcsődés és óvodás korban rengeteg gyermekjátékhoz dalokat énekelnek. És elkezdenek zenélni: énekelnek, tapsolnak, ritmushangszerként használnak mindent, ami a kezük ügyébe kerül. Nagyobbacska korukban lehetőségük nyílik komolyabban megismerkedni a zenélés örömével ? legyen az egyéni vagy társas zenélés. Az összetartozást, az együtt munkálkodást, a közös élményt, a figyelmet, a többirányú koncentráció képességét kitűnően fejleszti a zene. És még több annál. Kodály Zoltán egy televíziós interjúja során a következőkkel indokolta a zenetanulás szükségességét, melyet a kísérleti iskolák (mindennapos ének oktatás) eredményei igazoltak:

  ?Ezekben az iskolákban minden tárgyból jobban haladnak: jobban beszélnek, jobban írnak, jobban olvasnak, hamarabb tanulnak meg folyamatosan olvasni, (?) Mindez a zenére megy vissza, mert az írásban például a kottaírás az olyan pontosságra kényszerít, hogy kicsit följebb vagy lejjebb van egy pont, az már más hangot jelent. (?) A számolás is könnyebben megy nekik. (?) Folyamatos számolás a zene. (..) De mindenek felett értékes a zene nevelő és fegyelmező hatása.?

  Én is kisiskolás korban kezdtem a zenei tanulmányaimat. Hálás vagyok szüleimnek, hogy biztosították számomra a zenetanulás lehetőségét, hálás vagyok tanáraimnak, hogy bevezettek a zene világába, és még inkább elmélyítették a zene iránti szeretetemet. Az ott szerzett élményeimből fakadóan fiatalkori zenekari társaim mindegyikével, osztálytársaimmal a mai napig tartjuk a baráti kapcsolatot. Azóta szövi át életem minden napját a zene, ezért is lettem zenét tanító tanár, és aktívan zenélő zenész.

  Az előttem álló kimagasló szakmai példaképek motiválnak arra, hogy a tanulóimnak ugyanígy tudjam közvetíteni a zenélés szeretetét; a hangszeres és elméleti tudásuk fejlesztése pedig ne feladatnak, hanem jó hangulatú, élményközpontú és játékos foglalkozásoknak tűnjön.

  Végezetül Claude Debussy ? a zenei impresszionizmus jeles képviselője ? szavai, melyek jól tükrözik hitvallásomat:

  ?A zene szent! A zene az Úristen legszentebb, leghatékonyabb, legszebb produktuma. Ha mi zenetanárok ezt átéljük, átérezzük, akkor boldogság és hála tölt el bennünket, hogy ennek a csodának élői és átadói lehetünk. S ha ilyen lelkülettel közeledünk a gyermekhez, s végezzük tanári hivatásunkat, akkor munkánk áldás lesz önmagunk és növendékeink számára egyaránt."
 • Fabu Bettina

  Fabu Bettina
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36304948641
  Email: fabubetti93@gmail.com>

  Néptáncpedagógusként és a Nyíregyházi Igrice Néptáncegyüttes művészeti vezetőjeként fő hitvallásom és elsődleges célom a magyar népi kultúra életben tartása, továbbadása, népszerűsítése és megismertetése a mai generációkkal.
  Ebben a magyar néptánc, a magyar népzene, a népszokások, a népi játékok színes repertoárja szolgál segítségül.
  A tehetséggondozás, néptánc tanítás-tanulás mellett, olyan egyedülálló közösségek teremtése, melyek életreszóló élményekkel gazdagítják művelőit.

  Tanít

  Nyíregyháza - Móra

 • Ferenczi József

  Ferenczi József
  Beosztás: szintetizátor-keyboard tanár
  Telefon: +36703147009
  Email: ferenczi.jozsef0813@gmail.com
  Zenész családba születtem.
  Zenei tanulmányaimat 6 évesen kezdtem el. Népi hangszerek tangóharmonika ? zongora szakon végeztem.
  Tanárként célom, hogy a gyerekeknek a zene által minél több sikerélményben legyen részük, mert vallom, hogy a zene színesebbé, és boldogabbá teszi az életünket.
  ?Egy zenész rossz ember nem lehet?

  ?Mindenik embernek a lelkében dal van, 
  És a saját lelkét hallja minden dalban
  És akinek szép a lelkében az ének,
  Az hallja a mások énekét is szépnek.?
 • Hajdu-Szabó Adrienn

  Hajdu-Szabó Adrienn
  Beosztás: tanár
  Telefon:
  Email:
  Néptánc pedagógusként dolgozom a Garabonciás Művészeti Iskola Tuzséri telephelyén. Táncos és próbavezető illetve Tánctanár mesterpedagógusként végeztem. Általános iskolában ismerkedtem meg a néptánccal, de egész gyerekkoromat végig kísérte a tánc és a zene szeretete. A hobbiból szenvedély, majd hivatás lett.

  Célom az, hogy minél több gyerek megismerkedjen a néptánc és a népi játékok színes világával, meg tanuljanak önfeledten játszani, és tiszta játékélményt adhassak a gyerekeknek. A játékok által megtanulják a szabálytudatot és azok betartásának fontosságát. A néptánc által fejlődik kommunikációs képességük, zeneiségük, megismerkednek a térformákkal, alakzatokkal, népi mondókákkal, kiszámolókkal.

  Nagyon fontosnak tartom kommunikációs készség fejlesztését, helyi szokások, normák kialakítását, a közösség létrehozását és fenntartását, illetve a személyiségfejlesztést. Ezek egyidejű fejlesztésére kiváló helyszínt és módszert biztosít a néptánc.
  A közös út a tánc elsajátításáig, a közös élmények, nevetés, a népi játékok összetartó közösséget kovácsolnak a gyerekekből.

  Szeretném, ha az általam tanított gyerekek átélnék azt az élményt, amit én kaptam mikor gyermek voltam. A gyerekeknek lehetőséget biztosítok azzal, hogy fellépéseket szervezünk, melyeken a szülők betekintést nyerhetnek mivel is foglalkoztunk a tanév alkalmával.
 • Halászné Kelemen Csilla

  Halászné Kelemen Csilla
  Beosztás: tanár
  Telefon: kelcsilla@gmail.com
  Email: kelcsilla@gmail.com

  "Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz."

  Wayne Dyer

  Tanít

  Sajókeresztúr

 • Hornyákné Gál Andrea

  Hornyákné Gál Andrea
  Beosztás: tanár
  Telefon:
  Email:
  Tanítóként dolgozom az egyik miskolci általános iskolában. 2007-től foglalkozom pici gyerekekkel. Ezek a foglalkozások számomra igazi feltöltődést, kikapcsolódást jelentenek a zene, az éneklés miatt, ami jókedvre derít. De öröm látni a kicsik testi, lelki, tudásbeli fejlődését. Fejlődik kreativitásuk, éntudatuk. Felemelő érzés látni, hogyan nyílik szívük a zene szeretete felé. Az, hogy lehetőségem van ehhez a szeretethez hozzájárulni, hozzátenni a tudásomat, kicsit a személyiségemet is, mindig öröm a számomra.
 • Horváth Anderea

  Horváth Anderea
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36205887642
  Email: andreahorvath1125@gmail.com
 • Hoskó Orsolya

  Hoskó Orsolya
  Beosztás: tanár
  Telefon:
  Email:
  17 éve szereztem drámapedagógusi végzettséget, és az élet úgy hozta, pedagógus pályámat az intézményfenntartásban folytassam, majd vezetőként újra visszatérhessek az iskolavilágába és ezen változásoknak az ellenére sem hagytam abba a drámapedagógia oktatását. Miért is? Mert, "minden, ami nyilvánosság előtt játszódik, olyan, mint a színház" - mondta Comenius.

  Már kisiskolás koromban megcsapott a színház szele, és pedagógus végzettségek sorát szerezve nem hagyott nyugodni ez a szak sem, hisz ez az óra az, amikor a cselekedtetést helyezhetem a hatékony nevelési folyamat középpontjába. Az improvizációs készség nem valami titokzatos adománya a sorsnak, hiszen minden egészséges ember rendelkezik a dramatikus rögtönzés képességével, ezt látom a kisgyermekek szerepjátékában is visszaköszönni. Ezért maradtam meg minden változás ellenére is drámapedagógusnak.

  Tanít

  Miskolc - Bársony

 • Hódi Klára

  Hódi Klára
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36301975930
  Email: klarahodi1@gmail.com
  Pedagógusként nem csak oktatom, hanem nevelem is a növendékeimet. A nevelés az értéket átadó és kialakító folyamatot jelenti, melynek célja az ember kiteljesedése.
  A zenei nevelés ugyanilyen folyamat, amelyben az értékes zene segítségével neveljük a ránk bízott gyermekeket. A zenetanulás ezáltal nem cél, hanem eszköz a növendékek kiművelésében.
  A zenei nevelés ideje alatt meg kell tanítanunk a zene megfigyeléséhez, befogadásához és reprodukálásához szükséges eszközöket.
  Zenekultúránkhoz csak aktív zenéléssel juthatunk közelebb, ahol a népzene és klasszikus zene évszázadokon át csiszolódott gyöngyszemei segítenek a felfedezésben.
  Rajtunk, zenetanárokon múlik, hogy ezt a megismerést örömforrásként élje meg a növendék!
 • Kacsenyák Gábor

  Kacsenyák Gábor
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36202211639;
  Email: kacsenyakg@gmail.com

  Egy remek tanárral eltöltött egyetlen nap többet ér, mint ezerévnyi szorgalmas tanulás.
  A jó tanár sikerességének a titka az, ha azt tudja mondani a tanítványainak: Na, mostantól úgy dolgozzatok, mintha nem is lennék!
  Fontos feladatunk elérni a tanulóknál, hogy szenvedélyesen hajszolják a tudást, és ne a tudás hajszolja őket.
  A valódi tudás félreismerhetetlen jele pedig nem más, mint a tanítás képessége. 

  Tanít

 • Karácsony Anna

  Karácsony Anna
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36702026994
  Email: karacsonyanna2000@gmail.com
  A zene, népzene kiskoromtól fogva fontos része életemnek, ezért is döntöttem úgy, hogy szeretném továbbadni a gyermekeknek a zene szeretetét, és hivatásomul a népi furulya tanítását választom.
  A magyar népi kultúra megőrzését és a gyermekekkel való megismertetését lényegesnek tartom. Úgy gondolom, a népi kultúránk iránti szeretetet, érdeklődést csak annak megismerésével, értékeinek felfedezésével lehet megalapozni. Azt vallom, a népzenének - akár furulyázásról, akár éneklésről beszélünk - örömzenévé, egyfajta belső szükségletté kell válnia.
  Számomra a gyermek maga központi tényező, szeretném megtalálni minden gyerekhez a megfelelő kulcsot, amellyel a zene, népzene iránti szeretete, tudásvágya megnyílik.
 • Komjáthy Melinda

  Komjáthy Melinda
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36203784140
  Email: komjathy.melinda@gmail.com

  A zene szeretete meghatározó része az életemnek. A hobbym és hivatásom is egyben. Ezt az élményt szeretném megtanítani, átadni a gyerekeknek, amelyet én is nap mint nap megélek. A zenetanulás motivál, ösztönöz bennünket, hogy jobb emberek legyünk és figyeljünk egymásra. Nem a versengés az elsődleges, hanem a zenei élmény megélése.

 • Lukács Éva

  Lukács Éva
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36302872969
  Email: conti.evi@gmail.com
  A zene gyermekkorom óta elkísér. Felüdít, lelkesít, örömöt ad, kifejezhetem benne és vele az érzéseimet.
  Olyannyira eggyé lettünk, hogy ez lett a hivatásom.

  Boldogság átadni a gyermekeknek a zene erejét, mélységét, a benne rejlő titkokat.
  Büszkeség látni a felszabadult mosolyt, a megelégedettséget, ahogyan gyermeki örömmel tudnak zenélni.
  Ujjongunk, ünneplünk egy-egy zeneórán, játszunk, alkotunk - és közben megteremtjük A Zenét!

  "Nagyobb öröm adni, mint kapni!" - szól a mondás. Én ezt élem át, amikor tanítok...
 • Mihalovics-Bugya Zsófia Mária

  Mihalovics-Bugya Zsófia Mária
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36204051305
  Email: bugya.zsofia.maria@gmail.com

  Gyerekkorom óta tudom, hogy tanárnéni szeretnék lenni. Szeretem formálni, jó magaviseletre nevelni a gyerekeket a tantermekben és a táncteremben is. Az eddig szerzett tapasztalatok alapján volt már nehéz és könnyű dolgom is, szeretem megtalálni a közös hangot és a hozzájuk vezető utat, legyen az bármilyen.

  Tanít

  Nyíregyháza - Móra

 • Nagy-Bus Annamária

  Nagy-Bus Annamária
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36703865816
  Email: busannamaria@gmail.com
  33 éves pályafutásom fókuszában a gyerekek szépre, jóra és igényes munkára való nevelése áll.
  Mindezt három területen is igyekszem megvalósítani, ezek a magyar irodalom és nyelvtan, az angol nyelv és az ének-zene.
  Nincs felemelőbb pillanat a diák szemében megjelenő csillogásnál, amit a befektetett munka utáni jutalom boldogsága ad.
  A személyes példamutatást nagyon fontosnak tartom az értékek átadásában és a személyiség fejlesztésében.
  Igyekszem méltó példaképe lenni tanítványaimnak.

  Tanít

  Nyíregyháza - Eötvös

 • Nagy Iván

  Nagy Iván
  Beosztás: zenetanár
  Telefon: +36706002671
  Email: pnagyi42@gmail.com
  Gyermekkorom óta foglalkozom zenével.
  Az ének-zene oktatása mellett 2000-től kisebb kihagyásokkal tanítok a Garabonciás Művészeti Iskolában.
  Nekem a zene a mindennapok része, amely biztonságot ad, jókedvre derít, szórakoztat, megvigasztal, felemel.
  A zene tanítása örömet okoz, felelősségre nevel, sikerélményt ad, kétségbe ejt, és folyamatos tanulást biztosít számomra.
 • Opre Edina Irén

  Opre Edina Irén
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36705636153
  Email: anubisz1981@gmail.com

  Több, mint tíz éves tapasztalattal rendelkezem a gyerekek vizuális nevelése terén elsőtől tizenkettedik évfolyamig. A grafika és festészet tanszakon képességet fejlesztek.

  Ahányan vagyunk, annyi félék és pont ez a szép a dologban. Nem híres művészek járnak az órákra, hanem olyan gyerekek, akik lelkesek, szeretnek, akarnak fejlődni. Megtanulunk önállóan, csapatban is alkotni, tolerálni a másikat, kommunikálni, kitartani, látni, a kudarcokat nem tragédiaként, hanem tanulságként, útkeresésként felfogni.

  A tanszak az összes tudományterülettel kapcsolatban van, így segíti a gyerekek komplex gondolkodását..

 • Pokol Miklós

  Pokol Miklós
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36302285527
  Email: pokolmiklos69@gmail.com
  A Garabonciás Művészeti Iskolában 1998 óta tanítok. Az alábbiakban megfogalmazott gondolatok azok, amelyek számomra is, mint életfilozófia vannak jelen és a tanítás során fő pedagógiai munkásságomat jellemzik:
   
  "Lehet egy dal, vagy ritmus, vagy zaj, egy árva hang, egy jel,
  A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel,
  Mert a jó, a rossz csak szó, olyan, ami sokszor változó,
  De egy ismerős hang az megmarad,
  Máris érzed, hogy védve vagy,
  A dal egy biztos hely."
   
  A munkám során a legfontosabbnak tartom, hogy minden órámon jelen legyenek ezek a gondolatok és ezáltal a tanítványaimban kialakítsam a zene, a zenélés iránti igényeket, vágyakat. Örömmel tölt el, mikor tanítványaimat látom zenélni és tapasztalom azt, hogy bennük is táptalajba kerülnek ezek az érzések:
   
  "A zene az kell, mert körül ölel, és nem veszünk majd el!
  Ha van elég szív, az sokat segít, bár úgysem adjuk fel!
  Köztünk minden ember más,
  Különös és sokfajta szokás,
  De hogy éjjel mindenki álmodik,
  Nagy bajt nem csinál hajnalig,
  Ebben egyformák."
   
  Fontosnak tartom, a csapatmunkát, a közösségépítést, és ezért is fektetek nagy hangsúlyt a zenekarok kialakítására, menedzselésére. Hiszem, hogy ezáltal a tanítványaim a későbbi életük során kamatoztathatják a közösségi együttműködés során szerzett ismereteiket, élményeiket:
   
  "Mert van, aki csak néz, és van, aki beszél,
  És van, aki segít, hogyha kimerültél,
  Mert mindenki erős, és életre való,
  De van, aki csak árva, és sose volt jó.
  Ami fontos, az hogy úgy legyen,
  Az, hogy mindenki másmilyen,
  A zene is csak ettől igaz,
  A dal csak így lesz szép!"
   
  Ettől szép ez a hivatás.
 • Pém Mihályné

  Pém Mihályné
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36702266131
  Email: gabriella.pemne@gmail.com

  Minden gyermek Isten ajándéka, minden gyermek más, minden gyerekben ajándékok és tehetségek rejtőznek, boldognak érzem magam, és kivételesnek, hogy a tanári pályán dolgozhatok.
  A zenei élmény, és a zenei ismeretek mélyen bevésődnek a személyiségbe, és hatásuk a későbbi, egész élet folyamán kihat, és nem lehet előre még azt sem tudni, kiből lesz hivatásos zenész, és kiből nem.
  A tudomány még nem tart ott, hogy pontosan le tudja írni, milyen mechanizmusok okozzák egy komolyzenekari koncerten az érzéseket, képeket az emberek fejében. De talán majd egyszer az az idő is eljön, hogy a zene hatásmechanizmusát le tudják jobban írni. De a zene mindig is az emberi élet kísérője, és része volt, és pozitívan hat a lélekre.
  Nem idegeskedem tanítás közben, sokat dicsérem a gyerekeket, és minden eredménynek együtt örülünk.
  Biztos vagyok benne, hogy a REND-hez való viszonyuk, fegyelmezettségük fejlődik a zenetanulás során, és ennek minden tantárgy tanulása során is hasznát veszik.
 • Rozsnyai Margit Terézia

  Rozsnyai Margit Terézia
  Beosztás: Rozsnyai Margit Terézia
  Telefon: +36702327299
  Email: mrozsnyai9@gmail.com
  Nyugdíjas pedagógus vagyok. Rajz szakos tanárként szívügyemnek tartom a gyerekek rajzkészségének fejlesztését, különböző technikák és kézműves lehetőségek megismertetését.
  Tanári pályám kezdete óta foglalkozom a néptánc tanításával. Nagy öröm látni a gyerekek testi, lelki fejlődését a népi játékok és táncok tanulásakor, ahogy örömmel éneklik népdalainkat közösen, egymást segítve.
 • Sólyom Ferenc

  Sólyom Ferenc
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36702200464
  Email: solyomf@gmail.com
  1980 óta tanítom a rajz tantárgyat, mely ma vizuális kultúra névre hallgat, 31 évet szakképző iskolában. 2013 óta általános iskolásokat is taníthattam utazó tanárként, 2016 óta teljes állásban.
  Már a főiskolán kiderült, hogy a grafika áll a legközelebb hozzám.

  A képzőművészet iránti érzékenyítésként folyamatosan tartok az általános iskolákban rajz szakkört. A tehetségesebb felsősök mellett egyre hangsúlyosabb az alsósok érdeklődése a foglalkozások iránt. A Garabonciás grafika és festészet tanszakon a tehetséggondozás mellett minden érdeklődő gyermeket befogadunk, hisz mindenkiben ott lappang a művész. A rajzi önkifejezés bátorítása, a tudatos megfigyelésen alapuló alkotó tevékenység öröme és a grafikai eszközök minél nagyobb tárházának megismertetése a fő feladat részemről. A legjobb alkotásokkal alkalomadtán pályázatokon is megmérettetnek a gyerekek, ahol az újszerű élmények és a sikerélmény alkotói és személyiségfejlesztő ereje vitathatatlan. A felkészítő tanárnak pedig visszaigazolás - és inspiráló erő az alkotásra.
 • Tóth Bence

  Tóth Bence
  Beosztás: tanár
  Telefon:
  Email: tth.bence123@gmail.com

  Célom a népi kultúra megőrzése, megszerettetése és továbbadása a tanítványok számára.
  Az nyíregyházi Igrice Néptáncegyüttes művészeti vezetőjeként a néptánc nagyon fontos szerepet tölt be mindennapjaimban mondhatni az életem részévé vált.
  A felnőttek mellett a gyerekek oktatására is hatalmas hangsúlyt fektetünk hogy ők is okulhassanak és tovább vihessék ezt az egyedülállóan színes és izgalmas kultúrát.
  Hiszen "A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása."

  Tanít

  Nyíregyháza - Móra

 • Uszkai Mónika

  Uszkai Mónika
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36205266515
  Email: uszkai.monika81@gmail.com

  Tanítóként dolgozom a tuzséri általános iskolában. Kicsi gyerekekkel foglalkozni hatalmas felelősség.
  Hiszem, hogy mi pedagógusok példát és utat mutatunk. Fontos, hogy milyen nyomot hagyunk magunk után.
  A felszabadult, játékos foglalkozások boldog emlékekként élnek tovább a gyerekekben. Így szinte bármilyen tudást könnyebb elsajátítani. Úgy alakult, hogy eddig mindig magyar- és készségtantárgyakat tanítottam. Itt is igyekszem változatos, érdekes és figyelemfelkeltő feladatokat vinni az óráimra.
  Fontosnak tartom a hagyományokat, azok megőrzését. A zene, éneklés, tánc jókedvre deríti a gyerekeket. Kinyílnak, felszabadultak lesznek. Örömet szerez számomra nézni a csillogó szemeket, látni a fejlődésüket. Jó érzéssel tölt el a tudat, hogy ennek részese lehetek..

  Tanít

 • Vantyuch-Varadi Erzsébet

  Vantyuch-Varadi Erzsébet
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36709847191
  Email: vantyuchvaradierzsebet@gmail.com

  28 éve tanítok alsós gyerekeket Tuzséron. Az évek során úgy alakult, hogy legtöbbször a magyar tantárgyak tanítása volt a feladatom. Nagyon szeretem az irodalmat, az olvasást és arra törekszem, hogy tanítványaim is felfedezzék a bennük rejlő örömöket. Számtalan tanítványomat készítettem fel szavaló-, mesemondó versenyekre, ahol szép sikereket értek el. Kedvenc foglalkozásaink tanulóimmal, amikor eljátszanak egy jelenetet, belebújnak valaki más bőrébe, vagy különböző szituációkat elevenítenek meg. Öröm látni mennyire felszabadultak, kreatívak, jókedvűek ezeken az alkalmakon, az, hogy ehhez én is hozzájárulok csak hab a tortán. Legszebb hivatás a miénk!

  Tanít

 • Végh Csaba Szilárd

  Végh Csaba Szilárd
  Beosztás: tanár
  Telefon: +36204470682
  Email: galgoczyveghszilard@gmail.com

  Tanít

  Nyíregyháza - Eötvös