Krucsainé Somogyi Éva

Krucsainé Somogyi Éva
Beosztás: tanár
Telefon: +36202680211
Email: krucsaineeva@gmail.com
Szolfézst és szintetizátor-keyboardon való játékot tanítok Bekecsen.

Szolfézs-zeneelmélet tanár diplomám van, emellett differenciáló fejlesztőpedagógiai ismeretekből szakvizsgáztam. Ez után a vizsga után még jobban rá kellett jönnöm, hogy a zenélés és hangszereken való játék mennyire fontos. Mindamellett, hogy a zenélés örömet jelent már önmagában is, emellett sok minden másért is fontos.

A zenetanulás nagyon sok területen fejleszti a gyermekeket. Nemcsak a zenei készségeiket - mint például a ritmus készséget, halláskészséget, éneklési készséget - hanem a finommotorikán át a kreativitást, kitartást, figyelmet, emlékezetet, gondolkodási műveleteket, analízis-szintézist, összehasonlítást, elvonatkoztatást, jobb és bal agyfélteke közötti kapcsolatot, szép érzéket, ízlést formál, és még sorolhatnánk, hogy mennyi mindent fejleszt.

A közös zenélések által a társas kapcsolatokat is fejleszti.

?Nekem ne mondják el, hogyan kell tangót táncolni, hanem állítsanak be oda, és mutassák meg, és járják végig velem a tangót először szabályosan, hogy miután nagyon tudom szabályosan, úgy tudjak szárnyalni, mint egy angyal. Ugye tulajdonképpen ez az igaz tanítás? Bagdy Emőke