Hajdu-Szabó Adrienn

Hajdu-Szabó Adrienn
Beosztás: tanár
Telefon:
Email:
Néptánc pedagógusként dolgozom a Garabonciás Művészeti Iskola Tuzséri telephelyén. Táncos és próbavezető illetve Tánctanár mesterpedagógusként végeztem. Általános iskolában ismerkedtem meg a néptánccal, de egész gyerekkoromat végig kísérte a tánc és a zene szeretete. A hobbiból szenvedély, majd hivatás lett.

Célom az, hogy minél több gyerek megismerkedjen a néptánc és a népi játékok színes világával, meg tanuljanak önfeledten játszani, és tiszta játékélményt adhassak a gyerekeknek. A játékok által megtanulják a szabálytudatot és azok betartásának fontosságát. A néptánc által fejlődik kommunikációs képességük, zeneiségük, megismerkednek a térformákkal, alakzatokkal, népi mondókákkal, kiszámolókkal.

Nagyon fontosnak tartom kommunikációs készség fejlesztését, helyi szokások, normák kialakítását, a közösség létrehozását és fenntartását, illetve a személyiségfejlesztést. Ezek egyidejű fejlesztésére kiváló helyszínt és módszert biztosít a néptánc.
A közös út a tánc elsajátításáig, a közös élmények, nevetés, a népi játékok összetartó közösséget kovácsolnak a gyerekekből.

Szeretném, ha az általam tanított gyerekek átélnék azt az élményt, amit én kaptam mikor gyermek voltam. A gyerekeknek lehetőséget biztosítok azzal, hogy fellépéseket szervezünk, melyeken a szülők betekintést nyerhetnek mivel is foglalkoztunk a tanév alkalmával.

Tanít