Gurály Tamás

Gurály Tamás
Beosztás: tanár
Telefon: +36202383260
Email: tamasguraly@gmail.com
,,Tánc közben az lehetsz, ami csak lenni akarsz abban a pillanatban.'' Hangzik el a mondat a talán legismertebb táncos filmben. Ősidők óta a zene ritmusa, dallama, hangszíne felemeli az ember lelkét, s kedvet kap, hogy ezt az állapotot a teste mozgatásával kifejezze. Úgy gondolom, ez az ősi érzés mindenkiben ott szunnyad, csak van, akiben utat kell törni, hogy a felszínre kerülhessen.

Társastánc pedagógusként az a célom, hogy különböző nemzetek tradicionális, társasági táncait megismertessem a tanulókkal (keringő, foxtrott, tango, cha-cha-cha, samba, Rock n roll stb), emellett átadjam a tánc szeretetét és a lehető legjobb módon tegyem ezt, hiszen ahány ember, annyi személyiség. Tanítás közben figyelembe veszem a tanítványok egyéniségét, mentális állapotát, fizikai korlátatit és mindent megteszek azért, hogy legyőzzem a gátakat, fejlesszem az önbizalmat,  a koncentrációs képességet, a szociális érzékenységet és empátiát, s nem utolsó sorban a jó tartás kialakítása is fontos, mely testi épségünk egyik alap köve.

A Garabonciás Művészeti Iskolában minderre lehetőség van. Különös figyelmet fordítunk a gyermekközpontúságra és az innovatív nevelésre. Felgyorsult a Világ, az emberek ingerküszöbe megnőtt, s ezzel próbálunk lépést tartani. Kiemelt szerepet játszik a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása és a tehetséges diákok gondozása, a kitartó munkát pedig jutalmazzuk.

Mottóm: ,,Ha élsz, táncolsz, ha táncolsz, élsz!”