Dósa Mihály

Dósa Mihály
Beosztás: tanár
Telefon: +36308593833
Email: fixocsi@gmail.com
?A zene mindenkié!?, ismerjük a mondást. Azt gondolom, hogy a zene akkor lehet igazán a birtokunkban, ha nem csak a passzív hallgatásával, hanem az aktív művelésével, a mélyebb érzelmeket is megismerjük, megértjük! Hiszem, hogy a zene művelése, tanulása építi, ápolja, nemesíti a lelket, arra pozitív hatással van.

A mindennapi gyakorlások, rendszeres fellépések kitartást, határozott fellépést adnak az élet minden egyéb területén is. Úgy gondolom, hogy azok a gyerekek, akik zenével foglalkoznak, nyitottabbá válnak, bátrabban ki tudnak állni a véleményük mellett, kicsit az anyagi világ fölé tudnak emelkedni.

Tananyagunk a klasszikus, illetve könnyűzenei (jazz, latin, pop, rock) műfaj legismertebb műveiből egyaránt merít, ezzel is tágítva a diákok érdeklődési körét. Az egyéni tanórákon kiemelt figyelmet tudok fordítani a tanuló aktuális lelkiállapotára, igényének figyelembevételére, arra közvetlenül tudok reagálni, alkalmazkodni.

Legfontosabbnak feladatomnak tartom a minél magasabb hangszeres tudás mellett a zene szeretetét továbbadni.
Nagy öröm számomra, ha a mai rohanó, kissé felületes világunkban a személyes kapcsolatokat tudom erősíteni, a lelki nyugalom eléréséhez ?megoldó kulcsot? tudok ajánlani a zene segítségével.