Csurák Ildikó

Csurák Ildikó
Beosztás: tanár
Telefon: +36302057070
Email: csurita22@gmail.com
Néptánc oktatói és alkotói tevékenységemet korán, már tizennyolc évesen szülővárosomban, Sátoraljaújhelyen elkezdetem, de igazán kiteljesedni a nyíregyházi éveimben kezdett, amikor mind szólótáncosként, mind együttes vezetőként, mind koreográfusként dolgozhattam és dolgozom attól kezdve is. Szólótáncosként Örökös aranygyöngyös táncos lettem, rengeteg táncos szerepet formálhattam meg sok ismert koreográfus alkotásaiban, színházi műveiben szerepelhettem. Személyes tapasztalataimat - a versenyekre való felkészülés, a szóló táncosi lét nehézségeit - igyekszem beépíteni pedagógiai munkámba, a tehetséggondozásba.

„Koreográfiákat” már kezdő táncosként készítettem, de magamat koreográfusnak igazán a szakmai körökben nagy presztízzsel bíró Zalai Kamaratánc Fesztivál Koreográfusi Nívódíja után tekintem. Munkám megbecsüléseként rengeteg elismerésben, díjban részesültem, alkotásaim több évben meghívást kaptak a Néptánc, Ifjúsági Néptánc illetve Kortárs Néptánc Antológiára. 

Pedagógiai tevékenységem során fontosnak tartom, hogy a táncórák jó hangulatban, fesztelenül, közvetlen légkörben zajlanak, a nebulókkal vidám közösséget alkossunk. Célom, hogy a néptáncon, népi játékokon, népdalokon keresztül a gyermekek szociális, kommunikációs képességeit fejlesszem, kibontakoztassam kreativitásukat, átfogóan megismertessem őket a magyar népi kultúra sokszínű világával. Szeretném, ha az apróságok örömmel táncolnának, játszanak mind az órákon, mind az órákon kívül.

Tanít

Nyíregyháza - Móra