Bejelentkezés

Citerások ültettek csemetét a Sóstói-erdőben

Forrás: Retro Rádió

Önkéntes csemeteültetésen vettek részt a Garabonciás Művészeti Iskola Eötvös Gyakorló telephelyének citerásai Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben – értesült a Megyei Sajtószolgálat. A Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete által szervezett programon a növendékek tanárukkal és családtagjaikkal együtt dolgoztak.

Harmadik alkalommal ültettek önkéntesként csemetéket a diákok, tanárok és szülők. A karitatív tevékenységgel – elmondásuk szerint – a levegő tisztaságát, a vízkészletek megőrzését és a klímaváltozás enyhítését kívánják szolgálni. A Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola foglalkozásain túl a Nyírerdő Zrt. hasonló önkéntes munkára is lehetőséget biztosít a Sóstói-erdőben. Ilyenkor a jelentkezők csemeteültetésen, makkvetésen, közjóléti eszközök karbantartásában vehetnek részt, vagyis szükséges és hasznos munkát végezhetnek.

„A tevékenység során az önkéntesek jobban megismerik az őket körülvevő természetet és ezáltal még inkább odafigyelnek a sóstói erdőre” – fogalmazott Tölgyfa Gábor, erdészet igazgató.

 Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

 

Citerások ültettek csemetét a Sóstói-erdőben (ForestPress)

Forrás: Forest-Press
 
Nyíregyháza, 2015. november 16. -  Önkéntes csemeteültetésen vettek részt a Garabonciás Művészeti Iskola Eötvös Gyakorló telephelyének citerásai Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben.
 
A Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete által szervezett programon a növendékek tanárukkal és családtagjaikkal együtt dolgoztak. Ez már a harmadik alkalom volt, hogy a tanszék diákjai, a szülők, testvérek önkéntesként érkeztek hozzánk. A karitatív tevékenységgel – elmondásuk szerint – a levegő tisztaságát, a vízkészletek megőrzését és a klímaváltozás enyhítését kívánják szolgálni.

Az Igrice Néptáncegyüttes az Ópiumkastélyban

Forrás: www.nyirseghir.hu

Nagy Zsolt: "Az Igricét, a magyar néptáncot igen-igen kedvelik a török fesztiválszervezők, az elmúlt 8 évben harmadjára jár Törökországban az együttes, ezúttal az anatóliai hegyek között fekvő egzotikus kisvárosba, Afyonkarahisarba vezetett utunk. A város nevének jelentése fekete ópiumkastély, így igencsak kiváncsian vártuk a 2 napos utazás végén, vajh, milyen fogadtatásban lesz részünk, mi vár ránk a tizenharmadik Győzelem Ünnepe Fesztiválon."

Nos, csalódnunk semmiképp sem kellett, a török szervezők az együtteseket egy modern egyetemi kollégiumban helyezték el és a győzelem ünnepének is megadták a módját; a fesztiválra szokatlanul sok, tizenöt nemzet közel 500 táncosát hívták meg. Magyarországot a nyíregyházi Igrice Néptáncegyüttes képviselte.

A 6 napos fesztivál alatt 2 városi felvonulás és 3 éjszakába nyúló színpadi műsor ismertette meg a virtuóz magyar néptánc elemekkel a török nagyérdeműt, amely olyannyira elnyerte a városvezetés tetszését, hogy az utolsó fesztiválnapon a tizenöt országból egyedüli együttesként az Igricét, azaz a magyarokat vitték el egy fantasztikus hajókirándulásra.

Mint minden fesztiválon, itt is számos idei és jövő évi rendezvényre invitálták a nyíregyházi táncosokat, legnagyobb örömünk és büszkeségünk mégis leginkább az, amit a harminc éve fesztivált szervező két ’nagyöreg’, Remzi és Mehmet mondott a búcsúesten: „Az elmúlt 10 év táncegyüttesei közül az Igrice volt a legszínvonalasabb és legösszeszedettebb magyar néptáncegyüttes, visszavárunk benneteket!”

Dícséret a fiatal táncosoknak, köszönet a szülőknek és a művészeti vezetőknek, büszkeség Nyíregyházának és nekünk idősebb táncosoknak, hogy az újabb generáció is méltóképp őrzi és képviseli a magyarság hagyományait itthon és a messze Törökországban egyaránt."

Gólyavár megnyitó

Forrás: MITV A linkre kattintva a megtekintheti a riportot!

Új épületbe költözött a Garabonciás Művészeti Iskola. Hétfőn ünnepi műsorral avatták fel a Bulcsú utcai Gólyavár Közösségi Házat, amely zenei növendékeknek ad otthont.(feltöltve: 2013-12-24 ::megszólalók: Bodrogi Éva,,;Lukács Éva,zenetanár,Garabonciás Művészeti Iskola;Hornyákné Gál Andrea,zenetanár,Garabonciás Művészeti Iskola;Sipeki Gergely,,;Mészáros Béla,igazgató,Garabonciás Művészeti Iskola )

 

 

 

Gólyavárban pallérozódhatnak a fiatal zenészek

Forrás: MINAP
 
 

Zenés műsorral avatták fel a Garabonciás Művészeti Iskola és a Yamaha Zeneiskola ifjú növendékei az épületet, ahol a jövőben tanulni fognak Hétfőn hivatalosan is megnyitotta kapuit Miskolcon a pályázati támogatással megépült Gólyavár Közösségi Ház.

Mészáros Béla ügyvezető igazgatótól megtudtuk: a Gólyavár Közösségi Ház elsősorban a - két megyében hétfőtől már 16 telephellyel rendelkező - Garabonciás Művészeti Iskola, és a gyerekekkel 4 hónapos kortól foglalkozó Yamaha Zeneiskola diákjainak biztosítja majd a tanuláshoz szükséges teret, azonban nyitottak más jellegű „vendégek” fogadására is. Fő profiljuk a fiatalok zenei nevelése, ezen keresztül segítik a szocializációjukat, különböző képességeik fejlesztését.

Az intézmény termeit Koós Ede atya szentelte fel, aki örömét fejezte ki, hogy mosolygós arcokkal találkozott. Mint mondta, „ez egy jó kezdet az intézménynek”, és bár még csak ismerkedik az iskolával, a „szíve máris repes, látván a nagy boldogságot”. Hozzátette, papként az ő feladata sem más, mint elhozni a „mosolygós, boldog Istent” az emberek közé, akinek áldását kérte az épületre.
Ezután az iskola növendékei léptek fel, többek között karácsonyi dalokat is játszva, a tiszalúci, illetve a tuzséri telephelyekről érkezett vendégekkel.

Oldalak