Képzőművészeti tanszak

artistic

?
A művészi tevékenységek semmi mással nem pótolható szerepet játszanak az önálló gondolkodás, az ízlés, a képzelőerő, a kreativitás, az árnyalt kifejezés képességének fejlesztésében. A korai gyermekkortól kezdve ezek szolgálják a leghathatósabban a forma-, a ritmus- és a színérzék, valamint a térlátás kibontakozását, a mozgáskoordináció fejlesztését, és elengedhetetlenek a figyelem, az emlékezet, valamint a kooperációs és kommunikációs készségek fejlesztése szempontjából is.? (NAT 2012.)
 
A képzőművészet olyan alkotói tevékenység, ami láttatni enged. Azok a művészeti ágak sorolhatók ide, amelyek vizuális ingerként felfoghatók, többnyire mozdulatlanok (festészet, szobrászat, éremművészet és a grafika, de a rokon területek: az építészet, fotó-, film- és színházművészet és a textilművészet is).

Intézményünk által kínált tanszakokon a gyerekek kézügyessége, kitartása, koncentrációképessége, alkalmazkodóképessége, toleranciája, kommunikációja, látásmódja fejlődik a különböző gyakorlatok segítségével.

Tanít

Nyíregyháza - Eötvös